Kverneland har sine rødder i Norge, hvor Ole Gabriel Kverneland i 1879 drev en lille smedje i bygden Kvernaland. Han fremstillede leer og senere små hesteplove. Siden er hestene afløst af traktorer med stadigt mere og mere power, og redskaberne er vokset med. Her over 140 år senere er Kverneland vokset til en betydende leverandør af produktive landbrugsmaskiner med et produktprogram, der er med til at sikre landbrugere over hele verden et godt udbytte af deres drift.

Dagens produktprogram består af redskaber til jordbearbejdning, såmaskiner, gødningsspredere, sprøjter, redskaber til indhøstning af græs, redskaber til ballehåndtering, strømaskiner og innovative Precision Farming løsninger.

Kverneland har mere end 140 års erfaring som fundament, når det kommer til at udvikle redskaber til jord- og stubbearbejdning, så med deres redskaber er du godt på vej mod et optimalt såbed. Tandharver, tallerkenharver, plove, jordpakkere og rotorharver hjælper dig godt på vej, og de præcise såmaskiner gør arbejdet færdigt. Kverneland arbejder altid på at gøre kundernes drift rentabel. Et af de seneste eksempler er harven Kverneland Turbo T i-Tiller, der er designet til høj produktivitet med lave omkostninger. Her betjenes indstillingen af dybde og voldjævning direkte fra kabinen via en ISOBUS-terminal. Derudover er dybdejusteringen forbundet til et On-The-Go system - Dynamic Traction control - for at minimere dieselforbruget.

 

Læs mere - Klik her

Når frøene placeres optimalt, er kimen lagt til en god, stærk afgrøde. Kverneland leverer robuste og præcise redskaber til opgaven. Produktprogrammet rummer både konventionelle såmaskiner, pneumatiske såmaskiner, komplette såsæt og præcisionssåmaskiner til rækkeafgrøder. De er udviklede til nordiske forhold i tæt dialog med kunder og andre eksperter, så arbejdet bliver udført perfekt på alle boniteter. Præcision og effektivitet er i fokus, uanset maskintype og arbejdsbredde. Et eksempel fra den største ende af produktpaletten er Kverneland DG-II, der en bugseret, pneumatisk såmaskine med op til 12 m arbejdsbredde og 6.000 l tankkapacitet. Den tilsår op til 140 ha på en god arbejdsdag. Det kræver en dygtig pilot, en række intelligente funktioner på såmaskinen og en robust konstruktion.

Læs mere - Klik her

Kvernelands produktprogram indenfor gødningsspredere rummer både Kvernelands egne liftophængte tallerkenspredere og Vicon’s velkendte pendulspredere.
Alle Kvernelands gødningsspredere har modelnavne, der starter med ordet Exacta. Det er ingen tilfældighed, for præcision er et af Kvernelands fokuspunkter, uanset sprederens størrelse og kompleksitet. De mest avancerede modeller har vejeceller og er naturligvis GPS-styrede. Sammen med det unikke GEOSPREAD-system med sektionskontrol ned til spring af 1 meter kan de sparsomme gødningskvoter udnyttes bedst muligt.
Vicon pendulsprederne anvendes mest udenfor landbruget. De er ideelle i parker, på golfbaner og andre steder, hvor lette traktorer er påkrævet for at skåne græsplænerne.
Uanset hvilke spredere du anvender, kan du finde spredetabeller på kverneland.com 

Læs mere - Klik her

I takt med stigende bevidsthed om plantebeskyttelsesmidlernes potentielle negative påvirkning af miljøet og landbrugets fokus på effektivitet, præcision og minimalt forbrug af indsatsstoffer, har Kverneland udviklet sine sprøjter for at matche kravene. Vores program spænder fra liftophængte modeller, over bugserede til selvkørende sprøjter. Fælles for dem alle er fokus på driftssikkerhed, præcision og produktivitet, uanset om det er vores Kverneland iXter A med 12 m bom eller Kverneland iXtrack C med 45 m bom. Overvejer du at skifte til en selvkørende sprøjte, kan vi levere en Kverneland iXdrive med 4.000, 5.000 eller 6.000 l tank og enten HSA alubom på 24 eller 30 meter eller HSS stålbom fra 27 til 40 meter.

 

Læs mere - Klik her

Kverneland tilbyder et meget bredt program indenfor kategorien græsudstyr. Skårlæggere med og uden crimpere, vendere, river, slåmaskiner, afpudsere osv. Det er fristende at påstå, at Kverneland kan slå det hele, uanset hvor fin en græsmark eller hvor voldsom en stub, der er tale om. For Kverneland er alle kunder lige vigtige. Derfor er der lagt lige stor energi i, at en lille Kverneland 2300 liftophængt skårlægger med 160 cm arbejdsbredde skal være af høj kvalitet, som i et Kverneland 5095 M butterflysæt med 8,95 meters arbejdsbredde. Samme princip gør sig gældende for Kverneland riverne. Uanset om det er helt enkle 1-rotors maskiner eller store, bugserede 4-rotorsmodeller, er der samme høje fokus på godt arbejde i marken, så foderkvaliteten bliver bedst mulig.
 

Læs mere - Klik her

Kverneland tilbyder sine kunder et komplet program i rundballepressere, balleindpakkere og kombimaskiner, så hvis du har behov for effektive redskaber til bjærgning af dit græs og halm, har vi helt sikkert en god løsning.
Vores rundballepressere fås i modeller med fast eller variabelt kammer, der også hver især fås i kombiløsninger. En af vores nyheder er Kverneland FastBale, som er en unik kombipresser med fast kammer. Den har en non-stop arbejdscyklus som intelligent anvender et forkammer, der i princippet fremstiller to tredjedele af ballen, inden den gøres færdig i hovedkammet og efterfølgende wrappes for til sidst at dumpe stille ned på jorden. Vores indpakker-sortiment er også omfattende, så uanset om du har behov for en helt enkel liftophængt indpakker til stationært brug eller en bugseret, selvlæssende model kan vi imødekomme dine krav.

Læs mere - Klik her

Kverneland leverer både liftophængte og bugserede strømaskiner. Nogle af modellerne er også velegnede til at bearbejde og udfodre stråfoder. Fælles for alle maskinerne er en robust opbygning, brugervenlig betjening og høj driftssikkerhed.
Produktprogrammet udgøres af 4 forskellige modeller:
Kverneland 852 – en trepunktsophængt ballesnitter til at snitte og udstrø bigballer
Kverneland 853 - en bugseret universalmaskine, der både er velegnet til udfodring og strøning
Kverneland 853 – 856 Pro, der er konstrueret til ekstra kastelængde.
Kverneland 864 - er en bugseret universalmaskine med helt op til 4,2 m³ kapacitet
Spørg os om råd, næste gang du har behov for en strømaskine.

Læs mere - Klik her

Produktivitet, driftsøkonomi, dokumentering, rapportering ……… Da Ole Gabriel Kverneland i 1879 lavede de første redskaber i Norge, drejede det sig om at løse arbejdsopgaven. Nu er kravene betydeligt større og handler om andet end jordbearbejdning og afgrøderne. Kverneland er fulgt med tiden og har udviklet en lang række hjælpeværktøjer, som understøtter landmænd med at optimere deres drift. Uanset om der er behov for tildelingstabeller, hjælpeværktøjer til indsåning eller mere avancerede systemer er der hjælp at hente.
Værktøjerne til Smart Farming er samlet under en fælles platform - iM FARMING. Det er en fælles “paraply” for alle elektroniske features indenfor mærkerne Kverneland og Vicon. Målet er at samle fordelene fra de mange faciliteter via ISOBUS og fremstille dem så brugervenligt, at kunderne anvender dem i praksis i den evige jagt på besparelser og effektivitet.

Læs mere - Klik her

Hos Kverneland er kvalitet ikke bare et ord. Det er et gennemgående mål lige fra design til produktion, lakering osv.

For at understrege det, har du fremover 2 års reklamationsret på alle nye Kverneland-redskaber! Eneste krav er at det årlige serviceeftersyn er gennemført, at der arbejdes med originale reservedele og at redskaberne anvendes i et normalt omfang. Du kan se reklamationsbestemmelserne her.

Læs reklamationsbestemmelserne


 


Kverneland har MEGET at byde på. 
Se nærmere på udvalget i deres produktbrochure for 2022 og ring til os, når du vil vide mere og have en fair pris.